August 11, 2016

Fiecare dintre noi a suferit un traumatism – contuzie, entorsa, poate chiar o  fractura, care ne-a afectat aparatul locomotor o anumita perioada. Dupa traumatism, organismul are nevoie de o perioada, pentru ca partile afectate sa se refaca si sa nu ramana nici o leziune restanta, care sa afecteze buna functionare aparatului locomotor. Acest lucru se intampla uneori dar de cele mai multe ori raman modificari sechelere ale muschilor, tendoanelor, ligamentelor, a...

August 5, 2016

Medicina de recuperare este un demers terapeutic complex medical, social si educational care foloseste o mare varietate de agenti fizici si de metode terapeutice cu scopul de a restabili echilibrul functional al organismului.

Printre aceste modalitati terapeutice se afla si elongatia sau tractiunea vertebrala, denumita uneori si metoda de decompresie vertebrala. In esenta este vorba despre aplicarea unei forte de tractiune asupra tesuturilor cu scopul de a inti...

August 4, 2016

Accidentul vascular cerebral (AVC), afecteaza pe multi dintre noi, unii dintre  aflati chiar in plina activitate profesionala.

De cele mai multe ori debutul unui AVC este un eveniment dramatic: pacientul isi poate pierde cunostinta si intra in coma, sau simte ca ii amorteste o jumatate de corp, are dureri de cap sau voma, nu isi mai poate controla membrele (mana si piciorul de aceeasi parte corpului), constituindu-se o hemiplegie sau o hemipareza spastica.

Incid...

Please reload

July 18, 2016

February 21, 2016

February 21, 2016

Please reload

Postări recente
Arhiva
Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon

© 2016 de Fiziozone.