top of page

ortopedie constanta

dragan adriana.jpg

1. Ce inseamna ortopedia ?


Ortopedia este o specialitate medicala care trateaza afectiunile si leziunile sistemului musculo-scheletal (oase, mușchi, ligamente, tendoane, articulații și nervi), ale aparatului locomotor si ale coloanei vertebrale.

2. Cand este nevoie sa ma adresez unui medic ortoped traumatolog?
 

Motivele pentru care oamenii vin la medicul ortoped sunt: durerea, pentru a trata leziunile și fracturile apărute în urma accidentelor si atunci cand au anumite afecțiuni cronice, așa cum sunt artrita sau durerile lombare.

Este recomandat sa vii la o consultatie de ortopedie daca ai urmatoarele simptome:

- dureri cronice ale muschilor sau articulatiilor

- articulatii deformate sau inflamate

- dificultate in a sta drept din cauza durerilor de spate

- leziuni osoase

3. Cum se desfasoara o consultatie de ortopedie in clinica de recuperare medicala Fiziozone din Constanta?


O consultatie de ortopedie la clinica Fiziozone din Constanta incepe cu o discutie intre tine si medic cu privire la simptomele pe care le ai, cand le-ai observat pentru prima data, istoricul medical si cel familial. Apoi urmeaza o examinare fizica in care medicul verifica orice semne evidente ale problemei.


In clinica Fiziozone efectuam ecografie musculo scheletala realizata de medici experimentati si infiltratii intraarticulare.

 

O consultatie initiala de ortopedie dureaza aproximativ 20 de minute, in functie de situatie si se poate incheia cu o recomandare de investigatii sau cu un diagnostic direct.

In unele cazuri se efectueaza si consultatia de control, dupa efectuarea tratamentului recomandat sau dupa interventia chirurgicala.

4. Ce este ortopedia pediatrica?

Ortopedia pediatrica este o specialitate medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor muschilor si al oaselor la copii si adolescenti, in general cu varste cuprinse intre 0-16 ani.

5. Care sunt cele mai frecvente afectiuni ortopedice la copii?

Printre cele mai frecvente afectiuni ortopedie la copii se numara piciorul plat, luxatia congenitala de sold, scolioza si fracturile osoase.

Simptomele includ: 

- durerea persistenta

- umflarea

- dificultatile de miscare

- mersul schiopatat

- deformari ale oaselor si articulatiilor

Diagnosticarea afectiunilor ortopedice la copii implica de obicei evaluarea simptomelor, examinarea fizica, analize de laborator si investigatii medicale, cum ar fi radiografiile sau RMN-ul.

Optiunile de tratament pentru afectiunile ortopedice la copii pot include terapia fizica, utilizarea aparatelor ortopedice, administrarea de medicamente si, in unele cazuri, interventii chirurgicale.

In clinica de recuperare medicala Fiziozone din Constanta ne bazam pe experienta celor doi medici cu experienta:

constanta.jpg

Medic specialist ortopedie-traumatologie

ortopedie pediatrica constanta.jpg

Medic specialist ortopedie pediatrica

"Mulțumesc din suflet colectivului de cadre medicale și nemedicale din cadrul clinicii Fiziozone, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, in vederea recuperării mele medicale.

Recomand cu drag.

Stimă și respect."

"In urma cu 8 ani , dupa zeci de investigatii si multa suferinta, am avut norocul si onoarea sa o intalnesc pe doamna doctor Dragan Adriana.
Sunt recunoscatoare doamnei doctor pentru ca mi-a schimbat viata!
Sunt mai optimista, imi desfasor activitatea normal si am o viata normala."

Baciu Ionuț

Grecu Mihaela

bottom of page