August 11, 2016

Fiecare dintre noi a suferit un traumatism – contuzie, entorsa, poate chiar o  fractura, care ne-a afectat aparatul locomotor o anumita perioada. Dupa traumatism, organismul are nevoie de o perioada, pentru ca partile afectate sa se refaca si sa nu ramana nici o leziune restanta, care sa afecteze buna functionare aparatului locomotor. Acest lucru se intampla uneori dar de cele mai multe ori raman modificari sechelere ale muschilor, tendoanelor, ligamentelor, a...

August 5, 2016

Medicina de recuperare este un demers terapeutic complex medical, social si educational care foloseste o mare varietate de agenti fizici si de metode terapeutice cu scopul de a restabili echilibrul functional al organismului.

Printre aceste modalitati terapeutice se afla si elongatia sau tractiunea vertebrala, denumita uneori si metoda de decompresie vertebrala. In esenta este vorba despre aplicarea unei forte de tractiune asupra tesuturilor cu scopul de a inti...

August 4, 2016

Accidentul vascular cerebral (AVC), afecteaza pe multi dintre noi, unii dintre  aflati chiar in plina activitate profesionala.

De cele mai multe ori debutul unui AVC este un eveniment dramatic: pacientul isi poate pierde cunostinta si intra in coma, sau simte ca ii amorteste o jumatate de corp, are dureri de cap sau voma, nu isi mai poate controla membrele (mana si piciorul de aceeasi parte corpului), constituindu-se o hemiplegie sau o hemipareza spastica.

Incid...

July 19, 2016

Organismul viitoarei mamici sufera, pe perioada sarcinii, o suita de transformari care afecteaza buna functionare a muschilor si articulatiilor; pe masura ce sarcina evolueaza si burtica creste, greutatea acesteia este resimtita la nivelul bazinului si coloanei vertebrale. Musculatura, tendoanele si ligamentele din aceste zone se pot tensiona producand dureri si disconfort .

Exercitiile fizice din timpul sarcinii au tocmai rolul de a preveni aparitia acestor pr...

July 18, 2016

Ozonoterapia este o metoda noua de tratament nemedicamentos care folosește ca agent terapeutic un amestec de oxigen-ozon. Prin efectele sale ozonoterapia aduce beneficii importante în multe afecțiuni: reumatologice, neurologice, postraumatice, ale vaselor de sânge, ale tubului digestiv, oftalmologice, dermatologice, permițând reducerea consumului de medicamente.

Acțiunea ozonului îmbunatățește funcția de transport a oxigenului de către sânge și ameliorează flui...

February 24, 2016

După cum am promis, revenim cu un articol despre patologia piciorului determinată sau agravată de încălțămintea neadecvată.

Trebuie să începem prin a vorbi despre ce înseamnă încălțăminte de calitate pentru copii, deoarece în cazul lor o încălțare neacdevată poate determina apariția unor malformații, nu doar agravarea lor. Astfel, pentru copilul care nu suferă de o malformație de picior congenitală diagnosticată încă din primele zile de viață, un pantof de cali...

February 21, 2016

Toți ne-am confruntat măcar o dată în viață cu dureri de picioare, călcâie sau degete. În termeni medicali acestea se numesc talalgii (durerile de călcâi) și plantalgii (durerile de picior). Ca și cauze de apariție ale acestor dureri putem enumera de la traumatisme, malformații (picior varrus/ valgust etc) până la încălțămintea pe care o purtăm zi de zi. 

În cazul piciorului malformat este foarte important să ne adresăm unui specialist în podologie (știința car...

February 21, 2016

YUMEIHO® este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.

 

Este cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”, insa denumirea originala este TERAPIA YUMEIHO®.

TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea meto...

Please reload

July 18, 2016

February 21, 2016

February 21, 2016

Please reload

Postări recente
Arhiva
Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon

© 2016 de Fiziozone.