top of page

reumatologie constanta

reumatologie-constanta.jpg
Cand este necesar sa mergem laun mdic reumatolog

1. Cu ce se ocupa reumatologia?

 

Specialitatea medicala numita reumatologie se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor dureroase ale articulatiilor, oaselor si muschilor. Aceste afectiuni poti fi acute sau cronice si se mai numesc si boli reumatice si musculoscheletale sau la modul general reumatism.

Reumatologia este o specialitate medicala care are o importanta deosebita, datorita ei putem sa prevenim la timp afectiuni precum poliartrida reumatoidă, artropatiile, spondilartritele, osteonecroza, boli osoase metabolice, boli reumatice infecţioase ca boala Lyme sau artrita sifilitică, reumatisme degenerative etc.

 

2. Ce boli trateaza reumatologia?

- Afectiuni metabolice: osteoporoza, osteomalacia;

- Afecțiuni cauzate de prezenta cristalelor in articulatii sau in tendoane: guta, pseudoguta;

- Afectiuni degenerative, provocate de degenerescenta si uzura unor articulatii sau de cauze mecanice precum artroza membrelor (gonartroza, coxartroza, hernia discala lombara);

- Afectiuni infectioase articulare, cauzate de prezenta unor germeni in articulatii: boala Lyme (borelioza), artrita gonococica, artrita tuberculoasa (TBC osteo-articular) si alte artrite infectioase;

- Afecțiuni inflamatorii periarticulare si articulare nedegenerative: tendinite, bursite, capsulite, entezite, epicondilite, fibromialgia, nevralgia cervico-brahiala, periartrita scapulo-humerala, sindromul de tunel carpian și alte sindroame canalare ale membrelor superioare si inferioare;

- Afectiuni inflamatorii, autoimune, care apar, in general, in cadrul bolilor de sistem: reumatismul articular acut, artrite reactive, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculite.

3. Cand este necesar sa mergem la un medic reumatolog?

Este recomandat sa ne prezentam la medicul reumatolog atunci când avem dureri articulare, musculare ,daca sunt severe sau persistă mai mult de câteva zile.

Simptomele comune includ:

-        Dureri articulare

-        Pierderea mișcării la nivelul unei sau mai multor articulații

-        Inflamație - umflături, roșeață și căldură la nivelul unei articulații sau al zonei afectate

4. Cum se desfasoara o consultatie de reumatologie la centrul de recuperare medicala Fiziozone din Constanta?

 

Medicul reumatolog este special pregatit pentru a descoperi cauza umflaturilor si a durerii. Acesta elaboreaza un plan de tratament si diagnostic personalizat. Prima vizita cuprinde o examinare si o discutie referitoare la simptome, istoric medical etc.

O consultatie de reumatologie constanta poate sa dureze 30 de minute sau mai mult.

Este important sa obtii un diagnostic corect din timp, astfel incat tratamentul potrivit sa inceapa cat mai devreme. Unele afecțiuni musculo-scheletice răspund cel mai bine la tratament în stadiile incipiente ale bolii.

 

Cu totii stim cat de important este sa alegem un medic reumatolog bun atunci cand decidem sa venim la o consultatie.

 

Dr. Minea Mihaela – Medic primar recuperare medicala si BFT si medic primar reumatologie in cadrul clinicii Fiziozone are o experienta bogata si sute de pacienti tratati cu succes.

Vino din timp la medic și evită astfel complicațiile bolilor reumatice.

Cu ce se ocupa reumatologia
Ce boli trateaza reumatologia
Cum se desfasoara o consultatie de reumatologie la Fiziozoe
"Mulțumesc din suflet colectivului de cadre medicale și nemedicale din cadrul clinicii Fiziozone, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, in vederea recuperării mele medicale.

Recomand cu drag.

Stimă și respect."

"In urma cu 8 ani , dupa zeci de investigatii si multa suferinta, am avut norocul si onoarea sa o intalnesc pe doamna doctor Dragan Adriana.
Sunt recunoscatoare doamnei doctor pentru ca mi-a schimbat viata!
Sunt mai optimista, imi desfasor activitatea normal si am o viata normala."

Baciu Ionuț

Grecu Mihaela

bottom of page